Dobrovoľníci budú upratovať

08.09.2010 Prešov

Občianske združenie Prešovské dobrovoľnícke centrum spolu s partnermi a mestom Prešov realizujú druhý ročník programu s názvom Dobrovoľnícky deň 2010, ktorý bude v piatok, 10. septembra 2010.
Združenie sa s mestom Prešov dohodlo na upratovaní vybraného verejného priestranstva v Prešove. Do akcie sa zapojí päťdesiat študentov. Oddelenie verejnoprospešných činností vytypovalo lokalitu za OC Max na sídlisku Sekčov. Podľa vedúceho oddelenia je to otvorená lokalita, na ktorej skončí vplyvom vetra mnoho odpadkov. \"Z bezpečnostných dôvodov sme dobrovoľníkov nemohli poslať do oblastí po záplavách, preto sme vybrali túto časť sídliska\", upresnil primátor Pavel Hagyari.

\"Hlavným cieľom Dobrovoľníckeho dňa je šíriť osvetu o dobrovoľníctve a zapojiť čo najviac ľudí do dobrovoľníckych aktivít na celom Slovensku. Minulý rok sa Dobrovoľnícky deň na Slovensku uskutočnil v 38 dobrovoľníckych organizáciách v 19-tich mestách a obciach Slovenska. Napriek nepriazni počasia sa ho zúčastnilo 1045 dobrovoľníkov na celom Slovensku\" uvádza koordinátorka Juliana Hajduková

Iveta Adamová
 

Vyberte región

mark